Podologie en orthopedie

Onze kennis en ervaring gaat verder dan het repararen van ‘standaard’ schoeisel. In de afgelopen 40 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan in het repareren van orthopedisch schoeisel. Denk hierbij aan het verzolen en verhakken van schoenen, stik -en lijmwerkzaamheden. Naast het leveren van kwaliteit, zijn we ook nog eens ontzettend snel. Je hoeft bij ons geen dagen of weken te wachten. De meeste reparaties kunnen binnen 24 uur opgelost worden.

Schoenaanpassingen

Ben je bij een specialist geweest en is vastgesteld dat je een verhoging nodig hebt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij maken iedere dag verhogingen in of onder de schoen. Wij hebben standaard hielkussens van 0,5 en 1 cm hoogte voor in de schoen. Het voordeel hiervan is dat deze standaard per 2 verpakt zijn, de kosten laag zijn en de verhoging niet zichtbaar is. Maar wil je toch een verhoging onder de schoen, geen probleem. De hoogste verhoging is tot nu toe 7 cm geweest.

Ook maken wij op verzoek van fysiotherapeuten en (huis)artsen inlegzolen inclusief verhoging variërend van 2 mm tot 20 mm. Wij vinden het iedere keer weer een uitdaging om samen met jou naar een goede, maar ook mooie oplossing te kijken. Regelmatig kiezen onze klanten ervoor om een kleine verhoging in de schoen te laten maken in combinatie met een kleine verhoging onder de schoen. Heb je na verloop van tijd toch geen verhoging meer nodig of juist minder of meer, dan passen wij jouw schoenen gewoon weer aan.

podologie zolen

Hielspoor

Hevige, aanhoudende pijn onder de hiel wordt veelal aangeduid met het begrip ‘hielspoor’. Deze benaming wordt beter begrepen dan de werkelijke naam: ‘Fásciïtis Plantaris’. De pijn wordt veroorzaakt door een niet-bacteriële ontsteking aan het peesblad op de aanhechting van het hielbeen. De kenmerkende klacht bij een hielspoor is een nauwkeurig aan te duiden, felle pijn onder de hiel. Rust is een goede remedie, maar in de praktijk moeilijk uitvoerbaar. Bij het tegengaan van hielspoor of andere lokale pijnpunten, is het belangrijkste gebruik te maken van goede schoenen en schoenen die beschikken net zoals de originele gelzolen over gel gevulde zolen.

Originele gelzolen

Bij de originele Gel-Massage zolen wordt de druk net als bij een echt waterbed gelijkmatig onder de voeten verdeelt, hetgeen pijnlijke drukpunten tegengaat. Vrij stromende gel-kussentjes masseren uw voeten bij elke stap en stimuleren hierdoor de bloeddoorstroming. Als je loopt zal de vloeibare gel van achteren naar voren golven door de speciaal gevormde tunneltjes in de zool. Deze zijn ontwikkeld om druk van de voet op te vangen en het gewicht van het lichaam onder de gevoelige hiel te doen afnemen. Onze gelzolen zijn verkrijgbaar in onze vestiging in Tiel.

Siliconen inlegzolen

De siliconen inlegzool geeft verlichting van de pijn in de kopjes van de middenvoetsbeentjes, hielen, knieën en heupen. Het gaat eeltvorming tegen. Het is anatomisch gevormd.

Hielspoorkussen

Naast de gelzolen verkopen wij ook lederen hielkussens voorzien van een gat. Dit gat ontlast de pijnlijke plek in de hiel. Uiteraard verkopen wij ook siliconen hielkussens die geschikt zijn voor de meeste hielspoorklachten.

Heb je nog vragen of wens je een goed advies, neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in onze vestiging in Tiel.